|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() abi ben küçük balıkesir küyuya gittiğimde oradaki insanlar denize girip elle yakalıyorlardı ocak ayında levrek kuma yumurta bırakmaya geliyordu osırada yakalıyorlardı ve tuttuklarında karınlarını okşayıp yumurtaları bıraktırıp levreği kowaya alıyorlardı ... zannedersem el ile diğe hatırlıyorum ama oltada olabilir
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili Cem kardeşim, Yumurtalı Levrek husundaki yazını okudum.Ve, bu husustaki duyarlılığın için de seni tebrik ederim.
Bu mevzu, bir çok ortamda konuşuldu-tartışıldı.Tartışma dediysem tabiki fikir-alışverişi şeklinde olduğunu belirtmek isterim. Çok çeşitli fikirler ortaya atıldı bu husuta...Kısaca toparlarsak: 1- Sürdürülebilir Amatör Balıkçılık açısından Yumurta zamanı Levrek tutmak yanlıştır. 2- Levrek tutulabilir,ama sonra hemen zarar vermeden salınmalıdır. 3- Amatör bir balıkçının Levrek populasyonuna zararı ne kadar olabilir şeklinde idi. Bu fikir alışverişinde bende fikir beyan etmiştim.Ve demiştim ki: NOT: Bu Karşılıklı fikir alış-verişini yine aynı çerçevede değerlendirerek paylaşıyorum.Amacım benim dediğim doğru yada da başkasının dediği yanlış diye lütfen değerlendirilmesin.Zira her arkadaşım kendi tutumunda ve fikrinde tabiki de sonuna kadar haklıdır.) Alıntı:
Sözün Özü, hem vicdani hem de yasal sürküler çerçevesinde kalmak ve ille de kendini ispatlama moduna girmemek ve hırsına yenilmemek kaydıyla, bence tüm sene boyunca bizlere denk gelecek olan 10-15 balığın doğaya pek zarar vereceğini ummuyorum. ![]() Ama, yinede her arkadaşım kendi isteğine göre tutum takınmakta ve fikirlerini savunma husunda sonuna kadar haklıdır...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Geçmiş Zamanda Yapılan Levrek Avlarım,Yapacağım Avların da Teminatıdır. | Süleyman ONUR | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 15-10-2009 19:08 |
yok zamanda bu kadar balık??!! | cevat2 | TATLI SU AVI | 14 | 23-08-2007 17:43 |
Bu Zamanda İyi Bir Sazan Avı idi | iesencan | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 17-04-2007 08:00 |
Doğru Olani Yapmak | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 04-02-2006 13:25 |